Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uchiha Sasuke
 

Szaszuke 12-13 évesen
Első megjelenés Anime 1. epizód
Manga 3. fejezet
Szeijú Szugijama Noriaki
Szinkronhang Pálmai Szabolcs
Rövid életrajz
Életkor 12-13 I.rész
16 II.rész
Születésnap Július 13.
Vércsoport AB
Magasság 1.68 cm
Súly 63 kg
Ismert rokonok Ucsiha Fugaku (apja, elhunyt) Ucsiha Mikoto (anyja, elhunyt)
Ucsiha Itachi (testvér)
Információk
Pillanatnyi rang elveszett nindzsa
Jelenlegi hovatartozás Ucsiha klán
Jelenlegi csapat A kígyó (Ucsiha Szaszuke, Karin, Szujgetszu, Júgó)
Előző csapat 7-es csapat (Hatake Kakasi, Ucsiha Szaszuke, Haruno Szakura, Uzumaki Naruto

Uchiha Szaszuke a Levelek Közt Rejtőző Faluban született, a legendás Ucsiha klán tagjaként. Szerette volna, ha apja és a bátyja, Ucsiha Itacsi felnézne rá, és elismerné, ezért Szaszuke törekedett arra hogy a legobb legyen az Akadémián. Tehetséges tanítvány volt, mind iskolatársai, mint tanítói között nagy figyelmet kapott, mint az Ucsiha klán egyik tagja. A lányok körülrajongták, azonban őt nem érdekelték a szerelmek. Számtalanszor figyelte testvérét gyakorlás közben, és szeretett volna annyira jó ninja lenni, mint ő. Az edzés után Itacsi a hátán vitte haza Szaszukét.

Ucsiha Szaszuke 8 éves korában, az Ucsiha klán tragédiája előtt pár nappal.
Ucsiha Szaszuke 8 éves korában, az Ucsiha klán tragédiája előtt pár nappal.

De egy nap, mikor Szaszuke éppen gyakorolt, hogy megnézze, mire képes, csalódottan vánszorgott haza és kifigyelte ahogy apja, Itachi és pár ANBU tag veszekszik. Itachi ugyanis nem végezte nagyon aktívan az ANBU által rá osztott munkát. Itachi nagyon dühös lett, és csak Szaszuke hirtelen jött kiabálása miatt állt le, majd megígérte apjának, hogy végezni fogja munkáját, és bocsánatot kért. De mikor Fugaku belépett a házba, a háta mögött ránézett az apjára, de nem a normális Sharingannal, hanem annak valami ördögibb, különleges formájával, a Mangekyou Sharingannal. Szaszuke kíváncsi lett, vajon miféle Sharingan lehet az, ezért másnap reggel meg is kérdezte az apját. Apja elmagyarázta neki, hogy van a Sharingannak egy fejlettebb, ritka fajta verziója is, amit Mangekyou Sharingannak neveznek. Szaszuke látta hogy Itacsi és Fugaku szóba sem állnak egymással, majd Fugaku félve attól, hogy elveszítette idősebb fia bizalmát, Szaszukénak kezdte megtanítani az Ucsiha klán egyik különleges Jutsu-ját, a Tűz Stílus: Tűzgolyó Jutsu-t. Szaszukénak azonban első próbálkozásra nem ment nagyon jól. Apja megjegyezte, hogy talán tévedett kisfiával kapcsolatban. Azonban Szaszuke nem adta fel, és addig gyakorolta, míg egy reggelen tökéletesen meg tudta csinálni. Apja elismerte, hogy Szaszuke valóban Ucsihának való. Szaszuke ennek nagyon megörült, és a következő napon kérte Itacsit, hogy tanítsa neki a shuriken Jutsu-kat.


"- Testvér, meg tudnál tanítani pár shuriken Jutsu-t?

- Ehhez miért kellek én? Kérdezd apát.

- De, apa azt mondta, te jobban csinálod. És én is így gondolom."


Itacsi közel hívta magához kisöccsét, és két ujjal megütötte a homlokát, majd elment hogy küldetését teljesítse. Szaszuke miután anyukájától átvette az uzsonnáját, sürgősen elfutott az Akadémiára, hogy gyakoroljon. Azonban mikor hazaért, szörnyűséges látvány fogadta őt. Az összes szolga és katona az Ucsiha klán területén le volt mészárólva és vér borította a járdákat és a házak falát. Szaszuke rémülten sietett haza, azonban ott látta szülei lefejezett testét, majd látta az árnyékból kilépni Itacsit, és rögtön kérdőre vonta, hogy mi történt? Ekkor azonban Itacsi elhőzta a Mangekyou Sharinganját, és Szaszukénak megmutatta, hogyan mészárolta le egyedül a szolgákat és a katonákat, valamint azt hogy hogyan fejezte le a szüleit kardja segítségével. Szaszuke sírva rogyott a földre, majd dühösen nekiugrott testvérének aki könnyedén legyőzte, majd ezután Szaszuke elmenekült, de Itacsi gyorsan rátalált, majd Szaszuke könyörgött, hogy ne végezzen vele. Itacsi úgy döntött, nem teszi meg, azzal indokolva döntését, hogy ez már elég büntetés volt Szaszuke részére. Itacsi elárulta neki, hogy csak akkor tudja előhozni a Mangekyou Sharinganját, ha megöli a legjobb barátját, ahogy ő is tette. Itacsi ezután eltűnt a helyszínről, és Szaszukéra ájultan találtak rá Konoha Gyógyító Ninjái, akik kórházba vitték Szaszukét. Szaszuke kiszökött onnét, majd visszatért a gyilkosság színhelyére, remélve hogy mindent csak álmodott. De nem. A tragédia valóban megtörtént. Szaszuke ezt felismerve szinte teljesen megváltozott. Szíve megtelt gyűlölettel és dühvel, arrogánsabb lett mint eddig és érzelemnélkülinek mondható, hűvös és jeges. Uzumaki Narutoval való viszálykodása is ebben a korszakában kezdődött, és megígérte magának, hogy végezni fog Itacsival, történjék bármi, de megbosszulja szülei és klánja halálát.