Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sakura Haruno
 
Első megjelenés Manga 3. fejezet
Anime 1. epizód
Szeijú Csie Nakamura
Szinkronhang Urbán Andrea
Rövid életrajz
Életkor I.rész: 12-13 éves
II.rész: 16 éves
Születésnap Március 18.
Vércsoport 0
Magasság I.rész: 150,1 cm
II.rész: 165 cm
Súly 35.9 kg
Információk
Pillanatnyi rang chuunin
Jelenlegi hovatartozás Tűz országaKonoha
Jelenlegi csapat Yamato Csapat (Yamato, Uzumaki Naruto, Haruno Sakura, Sai)
Előző csapat 7-es Csapat (Hatake Kakashi, Uzumaki Naruto, Haruno Sakura, Uchiha Sasuke)

 

Csapattársaitól eltérően Sakura gyermekkora mentes volt mindenféle nagyobb tragédiától, hacsak nem vesszük ide korai akadémiai éveit, ahol nagy homloka miatti érzékenysége okán társai sokat piszkálták. Yamanaka Ino azonban mellé állt, és barátok lettek. Sakura kapott Inotól egy szalagot, mellyel kihangsúlyozhatta a fejét, ezzel azt sugallva, hogy nem érdekli a homloka. Ino barátságának köszönhető az is, hogy Sakurában kifejlődött az egyénisége és önértékelése. Ahogy Sakura önbizalma nőtt, egyre jobban beleesett Sasuke-ba , akibe Ino is szerelmes volt. Amikor erről Sakura tudomást szerzett, befejezte barátságukat, hogy ezáltal gátlások nélkül tudjanak Sasuke szeretetéért ringbe szállni, ezzel vette kezdetét a kettőjük közti keserű rivalizálás. Ez a rivalizálás meg is maradt kettőjük között ebben a formában a Chuninn Vizsgán egymás ellen vívott meccsükig, mely után barátságuk új erőre kapott. Ennek ellenére kapcsolatuk az állandó versenyzéstől és a másik felülmúlásának vágyától hangos.

Haruno Sakura kisgyermekként
Haruno Sakura kisgyermekként

Személyiség: A sorozat elején Sakura cselekvésképtelen szereplő, csak Sasuke iránti érzelmei érdeklik. Állandóan követi mindenhová, dicséri, a véleményét kéri, és nagyon sokat aggódik miatta, ami Sasukét igencsak zavarja. Később, miután egyre veszélyesebb küldetésekbe keverednek, ráébred, hogy fontosabb az edzés, és, hogy fejlessze a fizikai képességeit, minthogy állandóan Sasuke után fusson. Sasuke ezt meg is jegyzi neki egyszer. Félelmei is egyre inkább növekednek, miután Sasukét a chuunin vizsga folyamán Orochimaru átokpecsétje éri. Főként attól tart, hogy a pecsét hatására Sasuke elhagyja Konohát, hogy Orochimaru után menjen. Mielőtt ez megtörténik, Sakura találkozik Sasukéval a falu kijáratánál, és könyörög neki, hogy maradjon, és, hogy ne hagyja el. Viszont Sasuke csak egy köszönömöt mond neki, mielőtt leüti. A chuunin vizsga alatt történik egy változás a hozzáállásában, mind Sasukéhoz, mind Narutohoz, és legfőképpen saját magához. Amikor hang ninják támadják meg a csoportot, és csak Sakura az egyetlen aki meg tudja védeni őket, úgy dönt, hogy a sarkára áll, és nem hagyja magát legyőzni. A saját kunai késével vágja le a haját - amit mellesleg azért növesztett meg, mert azt hallotta, hogy Sasuke a hosszú hajú lányokat szereti - és teljes erejéből küzd a társaiért. Midezzel még Inot is ráébreszti, hogy már nem az a félénk kislány, aki régen volt. Már kész arra, hogy ninja legyen, és ezért bármit képes megtenni. Mindez felerősödik a chuunin vizsga harmadik fordulójában is, ahol Inoval szemben sem hagyja magát legyőzni. Kezdetben Sakura kapcsolata Narutoval ugyanolyan volt, mint Sasuke-vel. Csak most Sakura viselkedett kegyetlenül elutasítóan Narutoval szemben. Szerinte Naruto egy idióta, és a véleményét nem is rejtette el senki elől. Miután azonban egyre több időt töltenek el együtt a küldetések során, egyre inkább megkedveli, és már nem azt látja benne, amit még az Akadémián, hanem, hogy Naruto egy igazán tehetséges ninjává kezd válni, és kialakul közöttük a barátság. Ugyanakkor Sakura Narutoba vetette minden hitét azzal kapcsolatban, hogy csak ő az egyetlen, aki visszahozhatja Sasukét Konohába. Amikor azonban ez Narutonak nem sikerül, megigéri, hogy legközelebb együtt csinálják. A part 1-ben Sakurának van egy belső énje is, amely őszintébb, mint az az én, amit kívülről mutat. Mindig megmondja, mit gondol őszintén. Azonban ez az belső én a chuunin vizsgán az Inoval folytatott küzdelem után nem jelenik meg többet, beleolvad Sakura személyiségébe.

A part 2-ben Sakura nagyon sokat tud meg Narutoról és arról, hogy benne él a Kyuubi, és emiatt az Akatsuki el akarja kapni őt. De ha ez megtörténik, és Narutoból kiűzik a rókát, akkor Naruto meghal. Ettől kezdve Sakura egyre inkább próbálja óvni Narutot. Mikor rájön, hogy a medikus képességei, amiket megtanult nem használnak Naruto erejének megfékezésében, méginkább többet akar megtanulni Narutoról, és, hogy hasznát vehesse. Sokkal megértőbb és jobban együtt tud működni Narutoval.

Sakura semmi különleges jutsuval nem rendelkezik, de nagyon okos, és gyorsan tanul. Ezen kívül a chakra kontrolja nagyon jó, mely a jövőben sokat fog számítani.

Sasuke távozása után úgy érzi, eddig nem volt képes semmire a csapat érdekében, ezért úgy dönt, Tsunade keze alatt folytatja tovább az edzést, és orvosi ninja lesz. Hála ennek rengeteg orvosi ninjutsut megismer és képes használni, valamint remek méregellenszereket készít. A Naruto Shippuuden elején meg is jegyzi Jiraiya, hogy talán még Tsunadet is felül múlja majd a jövőben. Rendkívüli testi erejének és remek chakra-kontroljának köszönhetően pedig képes sziklákat törni és akár még földrengést is előidézni puszta kézzel.