Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Hatake Kakashi (jounin)

Kor: 26

Horoszkóp: Szűz

Lakhely: Hidden Leaf Village

Kedvenc technique: Sharingan, Chidori.

A Másoló Ninja (Copy Ninja). Sokan csak így emlegetik. Senki nem látta az igazi arcát még.  Az arcán félig maszk van. Mindig 1 kis könyvecskét olvas: Come Come Paradise. Szívem szerint kicsit gyerekes is valamilyen szinten. De alapvetően egy nagyon komoly meg fontolt ember. Igazából Sasuke-t tanítja a legtöbbet.  Különleges támadása a Chidori.Nos, Kakashi múltjáról kevés ismert. Kakashi mindig is egy zseni volt és ennek megfelelően az emberek is annak hívták. Nem is csoda, 5 évesen végzett a Ninja Akadémián, 6 évesen chuunin lett és valahol 12-14 éves kora körül jounin. A továbbiakban térjünk át a "gaidenre".

Gaiden~Egy fiú élete a harcmezőn

Itt kakashinak még két normális szeme volt.Hogy mi is az a "gaiden"? A gaiden az egy mangában egy melléktörténetet jelöl. A Kakashi Gaidenben hallunk először Kakashi múltjáról és látjuk őt és a csapatot akcióban. Mint eddig is tudtuk, Kakashi tanára nem más volt, mint a 4. Hokage(Yondaime; ebben az időben még "csak" jounin). A csapattársai Uchiha Obito és Rin voltak. Kakashi története azután kezdődik, hogy jouninná választották. Vessünk egy pillantást a régi Kakashira. Egy főnökösködő, mereven a ninja-szabályokhoz ragaszkodó, soha el nem mosolyodó, makacs fiú volt. Ennek az oka az, hogy az apja, Hatake Sakumo, öngyilkos lett a gaiden kezdése előtt 5 évvel. Ez azért történt, mert egy nagyon fontos misszióban a barátai élete mellett döntött és emiatt a misszió elbukott, rengetegen meghaltak. Konoha, bármilyen jó és híres ninja volt is Sakumo, ellene fordult a barátaival együtt. Ezután döntött úgy Kakashi, hogy csakis a szabályokhoz fog ragaszkodni.

Ez a csapat is olyasmi volt, mint Narutoéké: Obito szerelmes volt Rinbe, Rin Kakashiba, Obito meg Kakashi meg megölték volna legszívesebben egymást, a tanáruk meg már kivolt miattuk..Szóval, ezen a bizonyos napon kapta Kakashi az első parancsnoki feladatát, ami az átlagosnál is fontosabb volt, mivel nem máshol járunk, mint a Harmadik Ninja-Világháború idején!

A misszió!

A misszió elég nehézkesen indul..és úgy is folytatódik. A feladat a Kanabi nevű híd lerombolása, hogy az ellenség utánpótlását megszakítsák. Itt látjuk meg először Kakashi Chidori nevű technikáját, ami mint később kiderül, még nem teljes. Ez majdnem az életébe kerül, de szerencsére a tanára megmenti, így megússza egy nagyobb sérüléssel a vállán.

A következő napon Yondaime és tanítványai külön utakra térnek. Útközben Rint elrabolja két Stone ninja. Kakashi folytatni akarja a missziót, de Obito Rint akarja kiszabadítani. Itt -egy kis időre- elszakad a két fiú egymástól, de Kakashi rádöbben, hogy milyen idióta is volt, hogy mindig a szabályokat követte..és hála Obitonak, a legjobb barátjának, sikerült azzá válnia, aki most is.


A Sharingan és a családi emlék
Kakashi a frissen beültetett Sharingannal és az apja tőrével"Talán kezdjük az apja családi emlékénél. Kakashi a hátán hordott ebben az időben egy tőrszerűséget. Nem tűnik hosszúnak, de Kakashi képes a chakráját arra használni, hogy meghosszabbítsa. Megjegyzés: Kakashinak fehér chakrája van.
Nem sokkal azután, hogy Kakashi visszatért Obitoékhoz, miközben barátját védte, az ellenség pont belehasított a bal szemébe, amit el is vesztett. Megjegyzés: Kakashinak jó az orra, mint egy kutyáé. Obito ezután megretten, de elhatározza, hogy megmenti a társai életét..A sharingan szemei aktiválódnak! Miután megmentették Rint, el akarnak menekülni, de a Stone ninja megtámadja őket egy "Earth Release! Rock Lodgement Destruction!" nevű technikával, ami miatt kőomlás következik be. A bal szeme vakfoltjában Kakashit eltalálja egy kődarab, aminek következtében elájul, de szerencséjére, ami egyben Obito balszerencséje, barátja kimenti. Ez azonban a halálát okozza. Utolsó kívánságaként megkéri Rint, hogy ültesse be az épen maradt bal szemét Kakashiéba.

A harc kimenetele

Rin teljesíti végülis Obito kérését és könnyekkel küszködve átülteti a szemét. Megjegyzés: Ennek a sharingannak csak két szemgolyója van. Kakashi ezután fél szemével sírva rárohan az ellenfélre..Ennek az eredménye: hála a sharingannak, a Chidori végre teljes! Újabb Stone ninják érkeznek és az egyikőjük "Earth Release, Splitting Earth Force"-ot használ, aminek következtében ott hagyják a haldokló Obitót Kakashiék. Miután Kakashi elküldi Rint a tanárukhoz, Kakashi újabb támadásra készül, de a kimerültségtől elájul. Szerencsére a tanára ismét megmenti..A végén együttes erővel sikerül a hidat lerombolni és ezzel lezárul a Harmadik Ninja-Világháború.

Aznap két sharingant viselő hőse született Konohának. Egyikőjük neve a sírkőbe van bevésve...Egyikőjük ezután megszerezte a "Sharingan Kakashi" nevet és más országokban is híres lett.

A fiúk a harcmezőn éltek. Gondolkodni és elveszíteni valamit, ami nem helyettesíthető. Az az idő, az emlékek...úgy ismert, mint egy "legenda"!

Kakashi a sorozat kezdetekor, lefedett bal szemmel, kezében a Come Come Paradise"

Khm..nos, miután többet beszéltem az egészről, mint kellett volna, nézzük a jelent!(Előre elmondom, hogy nem térek most ki Gaira, mert már írtam róla eleget a rövid bemutatásban.) Kakashi az Uzumaki Naruto-Haruno Sakura-Uchiha Sasuke triót kapta csapatként és tanítványokként. Először meg akarta buktatni őket a vizsgán, de egy második esély adása után mindannyian átmentek. Ekkorra Kakashi már egy iszonyúan lusta, mindenhonnan elkéső és szinte folyton mosolygó ninja, aki ráadásul még perverz is-folyton egy Come Come Paradise/Come Come Violence/Make out Violent nevű könyvet olvas. Nézetei sokat változtak az évek folyamán és a tanára és Obito szavait használja. Minden nap elmegy a legjobb barátja sírjához és a múlton gondolkozik..tulajdonképpen ezért késik el mindenhonnan.
Amikor Narutoék először találkoznak vele, a fejére esik egy szivacs, amit Naruto rakott fel csapdaként..Hát a négy ninja valahogy többé-kevésbé összeszokott, és egy C-szintű misszióra mennek, amiből egy legalább A-szintű lesz. A Zabuza elleni harcban ismerjük meg Kakashi titkát a bal szeméről: egy sharingan szeme van, három szemgolyóval! A beceneve: Copy Ninja Sharingan Kakashi, aki benne van a bingo-bookban(jobban hangzik angolul), ami a legerősebb és legveszélyesebb ninjákat sorolja fel és több, mint 1000 technikát másolt le. Később ismerjük meg a sorozatban a Raikirit, ami lényegében nem más, mint a Chidori. Egyébként van egy Mr. Ukky nevű páfránya, amit Narutotól kapott és többször megjelenik, ahogy Narutoval folyton zöldséget etetne.

A tanítványok

Kakasi mindennél jobban szereti a tanítványait és segít nekik amiben tud. Ennek ellenére nem tanított túl sok mindent a tanítványainak. Az is igaz, hogy nem töltött együtt sok időt a csapat. Sasukeval kivételezik, ő az egyetlen, akit igazából tanított és próbálta jobban megóvni, mint a többieket. Azt mondják, hogy ugyanolyan típusú a két ninja. Kakashi megtanította neki a Chidorit, amit így két ember tud a világon